6 december 2008

Zomer in Zuid-Spanje

Lieve familie, hier weer een berichtje van Hans en mij uit Glasgow vanuit ons nieuwe flat met internet. We zijn de afgelopen weken lekker druk geweest met verhuizen en wat dat allemaal met zich mee brengt, en ik heb 2 weekenden vriendinnen over gehad. Maar vlak voor de verhuizing zijn we nog 4 dagen naar Marbella geweest omdat Hans daar ging pokeren en daar wil ik jullie even wat van vertellen, en jullie weer een beetje bij te praten. Ik heb jullie de fotos als het goed is al gestuurd maar mocht je ze niet hebben gekregen klik dan hier voor de link.

Donderdag 13 November vloog Hans vanuit Nederland en ik vanuit Edinburgh naar Malaga, in zuid Spanje (provincie Andalusie) aan de Costa del Sol. Die 3 uur die ik moest wachten totdat Hans´ vliegtuig landde duurden erg lang. Met onze huurauto moesten we daarna de weg naar ons appartement vinden, zo´n 40 kilometer verderop. Dat was niet gemakkelijk want er was wat verwarring, ik dacht dat we een hotel aan de kust hadden geboekt maar toen Hans een routemap uitprintte leek het heel ergens anders te zijn. Gelukkig kwamen we er in Marbella achter dat we niet zaten in de stad zelf, maar in Puerto Banus, een dorpje een paar kilometer verderop en dat we gelukkig wel aan zee zaten. En hoe! Het was enorm luxe en in de ochtend konden we heerlijk buiten ontbijtten, het is heerlijk rustig vergeleken met het hoogseizoen dus wat wil je nog meer. Ok, misschien een verwarmd zwembad waar je meer dan 3 seconden in kan verblijven zonder er schreeuwend weer uit te klimmen, maar nu snap ik wel waarom al die Hollanders zo graag in Spanje overwinteren!

Puerto Banus is afgezien van de dure wijk rond de haven niet bijzonder mooi, de doorgaande weg snijdt er helemaal doorheen en veel stukken grond zijn niet bewerkt en geven een rommelige indruk. Maar iedere kilometer strand is bezaaid met hotels en het mooie weer geeft het toch een romantisch tintje. Ik vond het het leukst om met de auto het land in te gaan en al snel zie je het landschap veranderen van strand en op elkaar gepakte hotels naar groen en berachtig gebied met mooie glooiende scenarios. Onze eerste vrije dag spendeerden wij in Ronda, bekend om zijn oudste nog bestaande stiervechtersarena en de prachtige oude bruggen, gelegen op 1.5 uur rijden van de zee op 750 meter hoogte. De hele stad ademt een hele oude en ontspannen sfeer op en de vergezichten lang de kloof waar het op gebouwd is geven de stad een prachtige aanblik. We hebben op z´n Spaans gelunched in de locale bar, met bier en tapas, vooral mijn spinaziekroketten waren heerlijk!
De volgende 2 dagen heeft Hans vooral veel gepokerd. Het tournooi bestaat uit 100 mensen verdeeld over 10 tafels pokeren tegen elkaar met fishes net zolang totdat er 1 overblijft. De top tien wint het inleggeld, wat hier 1000 euro per speler was en nummer 1 won 33.000 euro. De eerste tafel had heel veel sterke mensen en iedereen was blij toen ze werden herverdeeld over de andere tafels. Hans eindigde de eerste avond met een gemiddeld aantal fishes maar lag er de tweede avond al snel uit waardoor hij de derde avond, zondagavond finaleavond, niet hoefde te spelen. Wel jammer op zich maar hij had goed gespeeld en dit was gewoon pech en dus overmacht, dus hij kon zich er snel overheen zetten.
Zondag konden we daardoor nog wat bekijken en zijn we nog naar Granada gereden, hoofdstad van het koninkrijk in tijd van de Mooren waar zij in de middeleeuwen het Alhambra bouwden, bestaande uit een paleis met paleistuinen, en nu op de UNESCO monumentenlijst. De bouwwerken zijn prachtig en staan overal in contact met buiten, en de tuinen zijn vol met water en fontijnen om te koelen in de zomerse periodes. Je kan je echt voorstellen hoe de zomer echt zinderend heet kan zijn.
Nou, dat was het wel zo´n beetje voor ons tripje naar zuid Spanje. Ik mail snel nog een keertje om jullie te vertellen van de afgelopen weken in onze nieuwe flat. Tot die tijd wens ik jullie veel plezier als Sinterklaas nog langskomt (de Sint heeft me hier kunnen vinden gelukkig!) en vanaf 17 December zijn wij weer in Nederland en hoop ik jullie snel te kunnen zien, waarschijnlijk onder het genot van de wok ;).
Liefs,
Hans en Nienke



17 november 2008

woonruimte in Finland

Beste familie,

Leuk berichte over de missie naar het koffiezetgeval. Ik hoop dat jullie ervan genieten.
Breiseltje ziet er goed uit en je kapsel is ook niet onaardig. Wel heftig ineens zo kort en dan
nog ietsepietsie korter!!

Ik heb vanuit Finland bericht gekregen over de kamer waar ik kom te wonen. Hieronder de beschrijving met een afbeelding van het pand.

Adress: Juontotie 3 A 5/3, 70150 Kuopio
City District:
Neulamäki
Completion year: 1982
House type: apartment building, 3 stories
Accommodation for: 200
Apartment types: 1r+kitchen, 2r+kitchen, 3r+kitchen, 4r+kitchen

Environment A comfortable residential area four km from the city centre. The region offers fine opportunities for outdoor life around the Vuorilampi pond. The communal apartments (and the family apartments by request) have a table and chairs in the kitchen. All inhabitants share a club room, a sauna (once a week a free sauna turn) and a laundry room.

Commercial services The shopping centre next door offers a grocery store, specialty shops, post office, pharmacy and a restaurant.

Sports opportunities Good jogging/cross country skiing tracks. Micro cart racing track. About 3.5 km to the Kuopio hall (track and field sports, gym), swimming pool, bowling alley and skating rink.

Other services The area has a primary and secondary school, a day-care centre, a library and a healthcare station.

Traffic connections 4 km to the city centre. Bus stop next to the object, with lines 4 and 10 going to the centre.

For whom
The object is suitable for families and single students.


Ik kom te wonen op nmr 7. De wijk Neulemäki bevindt zich bijna helemaal links bovenin. Volgens mij is het wel een lekker plekje om te wonen. Een wijk met gezinnen en voldoende voorzieningen. Van de twee meiden uit mn klas die ook naar Finland woont Eline bij mij in het gebouw en Ans woont in het gebouw ernaast. Dus het wordt nog ff afwachten wie mijn roomies gaan worden. Ik ben heel benieuwd!!

Als er meer nieuws is dan laat ik het weten.

Veel liefs Roos



4 november 2008

Quest of the Coffee Maker

Hallo lieve familie, hier weer even een berichtje uit het hoge noorden, waar het de afgelopen dagen ineens warmer was dan bij jullie! Met het zonnetje erbij is het heerlijk om met de lunch even een frisse neus te halen in het grote stadspark naast de universiteit.

Maar hier het verslag van ons weekend.

Koffie queeste
Het lang verwachtte ging dit weekend dan toch echt gebeuren, Hans en ik hebben een koffiezetapparaat aangeschaft! Voor wie dit niet snapt, je moet weten dat iedereen hier oploskoffie drinkt in huis en echte koffie drinkt men alleen in een lunchzaak, maar de kwaliteit daarvan en ook de prijs verschillen behoorlijk. In het begin is het uit koffie drinken best leuk, maar het wordt snel te duur en onhandig, dus vandaar dat wij ernaar uitzagen om onze eigen filterkoffie in huis te schenken.

Maar hier het verhaal. Wij stappen de deur uit op een typische zaterdag, de naam zegt het al, zaterdag shop-dag natuurlijk. Dat weet iedere goed opgevoede Schot. Het is een drukte van belang in het ´West End´ en vooral de tweedehands boekenzaak en tweedehands kledingzaakjes die hier in het koopgrage Brittannie floreren worden dan druk bezocht. Deel een van onze queeste begint hier, goed gemutst op pad. Met een lege maag de deur uit kan natuurlijk alleen maar tegen ons werken en we besluiten zeer selectief om de tweede koffieshop waar we langs komen in te duiken (we hebben inmiddels een neus voor goede koffieshops!) voor een ´large latte with tosti´, hmm goede keus! Een stuk zwaarder beladen gaan we op pad en deel twee van de queeste, de barre tocht, is aangebroken. We klampen elkaar goed vast om elkaar niet te verliezen in de mensen menigte waarbij je nooit weet of je links of rechts van hen langs moet lopen en autos die zonder op of om te kijken afslaan ondanks dat je voorrang hebt (ook volgens de schotse regels). En lang ook, wel 20 minuten lopen en lopen en lopen en lopen we langs winkels die niet op lijken te houden! Gelukkig komen we in de buurt van ons doel, de Argos (soort Kijkshop met een catalogus zo dik als de Wehkamp), maar niet voordat deel drie van de queeste is aangebroken, de verleiding! Moe en hongerig van de reis worden we verleidt door de heerlijke geuren van dat knapperige sesambroodje met hamburger. Oh nee, de McDonalds! En toch moeten we daarlangs om bij ons doel te komen! Gelukkig is Hans verkouden en ik duik met m´n neus nog iets verder onder mijn sjaal. Aftellen, nog 10 meter, nog 5 meter, nog 2 meter en binnen! Gehaald! Nu hopen dat het nummertje waaronder we het koffiezetapparaat kunnen bestellen nog op voorraad is, maar het geluk is met ons en voor we het weten zijn we in het bezit van een prachtig zwart koffiezetapparaat en als op rozen lopen we in sneltrein vaart richting huis om van ons eerste kopje filterkoffie thuis te genieten! Nou als dat je weekend niet geslaagd maakt weet ik het ook niet meer! :)

Breien en Kapsel
Maar je wordt wel helemaal huiselijk van dit weer. Ik heb die nesteldrang dan ook niet kunnen weerstaan en ben weer gaan breien! Snel en makkelijk moest het zijn en met een dikke wol op pen grootte 6 schiet het dan ook lekker op. Hieronder daarom de fotootjes van mijn breisel. En daarop is ook mijn nieuwe kapsel te zien trouwens! Het is kort, en met lichte plukjes, en kort, en donkere plukjes ertussen, en kort! ;) Maar ik ben er wel blij mee.



Veel groetjes van Hans en mij uit Glasgow en tot snel!
Liefs, Nienke

28 oktober 2008

Eindelijk gelukt!

Het was even lastig maar met hulp van Nienke is het dan toch gelukt, ons eerste berichtje!

We hebben op dit moment niet veel nieuws maar het is leuk de foto's te zien van jullie nieuwe woning. Mooi, nu hebben jullie een eigen wasmachine en een duidelijk grotere keuken, gezellig om met vrienden te eten.

Spannend Roos dat tripje naar Finland, wel een beetje koud. Nu je de tickets hebt kun je niet meer terug hoor! Het wordt vast een heel avontuur.

Nou, dit was een kort berichtje, even om te proberen. Krijn zit in de nachtdienst en is al weer aan het werk. Groetjes van Krijn en Jetty

Tickets voor Finland!!

Dag lieve familie,

Van dit heugelijke feit wil ik jullie toch ff op de hoogte stellen: Ik heb de tickets geboekt voor ons studietripje naar Finland. Voor de mensen die nog niet helemaal op de hoogte zijn, wat achtergrond info.

Vanuit school wordt gestimuleerd om naar het buitenland te gaan, maar het hoeft niet. Haha, gaan natuurlijk!! Dus heb ik met een vriendin uit de klas besloten om 4 maanden naar Finland te gaan. Met nog een klasgenote vliegen we op 5 januari 2009 vanaf Bremen naar Tampere, in Finland. Vanaf daar pakken we 3,5 uur de trein naar Kuopio. En daar gaan, dat hopen we tenminste, 4 leuke maanden tegemoet. Wel wat koud, maar het valt me mee. De gemiddelde temperatuur ligt in januari en februari op -13. Nou, goed te doen dacht ik zo.

Vandaag heb ik dus de tickets geboekt via Ryanair (Mede mogelijk gemaakt door visa en I. Oosterbaan; thanks mampsie!!) Dus nu kunnen we verder plannen. Binnenkort krijgen we ook bericht over de woonsituatie. De school daar heeft contacten met woonbedrijven die appartementen verhuren. Hopen dat het niet te prijzig is, dan ben ik snel tevreden.

Dat was weer 'n up date van mijn kant.
Oh, nog ff 1 ding; niet bang zijn dat ik een bepaalde bruiloft ga missen ofzo hoor: I'll be there!!

Greetz Rozie

26 oktober 2008

Nieuwe berichten per email...

Nog even een aanvulling op de informatie in het eerste berichtje.
* Ten eerste staan de meest recente berichtjes bovenaan. Voor meer informatie over het publiceren van berichtjes op deze webpagina, lees dan het bericht helemaal onderaan.
* Naast het publiceren van een nieuw berichtje kun je ook een reactie geven op andermans berichtje (zie voorbeeld van mij bij het bericht van Roos). Klik dan onder het desbetreffende berichtje op reacties en type een berichtje. Vul verder in dat je een anoniem persoon bent, en type ook de letters over die een beetje raar staan afgebeeld, dit is om ongewenste reclame (SPAM) te verminderen.
* Een overzicht van alle berichtjes vind je in de balk aan de rechter kant, het blogarchief, daar staat een lijst gesorteerd op maand met alle berichtjes.

En mocht je op de hoogte gehouden willen worden van nieuwe berichtjes op deze webpagina dan kan dat! Je krijgt dan een email wanneer er een nieuw berichtje wordt geplaatst. Om deze functie aan te zetten moet je je eerst aanmelden (zie onderste berichtje). Eenmaal aangemeld, ga dan naar instellingen en daarna naar het tabblad E-mail. Mijn eigen email staat daar al en daar kun je nog meer email adressen aan toevoegen.

Simpel toch? Heel veel succes en tot blogs ;)
Liefs Nienke

Een eerste reactie

Dag lieve Oosterbaantjes en aanhang.

Ik moet zeggen dat ik het een heel leuk idee vind en dat het misschien best kan werken!!
Nienke, had je een moment van verveling dat je tijd had om dit voor elkaar te krijgen of moest
het gewoon gebeuren? Ik ben positief. Lijkt me gezellig. Ik ben benieuwd wat we hier dan allemaal
tegen gaan komen.

Nu nog ff reactie of jullie huisje: ziet er super goed uit. Lekker licht en neutraal ingericht. Volgens
mij kunnen jullie daar samen prima bankhangen. Mooi pand ook. Ik hoop dat jullie voor die tijd
alles rond kunnen krijgen en dat het niet teveel stress oplevert, want dat is nooit goed. Geniet ervan!!

Voor nu: Roos over en uit.

25 oktober 2008

Nieuw huis in Glasgow!

Hallo allemaal,


Ik heb meteen eigenlijk wel nieuws te melden, namelijk dat Hans en ik een leuk nieuw appartement hebben gevonden om in te wonen! Per 10 november krijgen we de sleutel en we gaan waarschijnlijk 18 november verhuizen. Het is een supernieuw flatje met zicht op het zuiden (dus lekker zonnig) en nieuwe vloerbedekking en meubilair en nog steeds superdicht bij de universiteit, een kleine 10 minuten lopen, ideaal dus!




Ons adres wordt dan:
22 Havelock Street, flat 3/2
G11 5JA, Glasgow, UK
Maar tegen die tijd zullen we ook nog een officieel verhuis berichtje sturen maar dan weten jullie het alvast!

Groetjes van Hans en Nienke

Lancering familie blog!

Hallo lieve familie,

Hierbij wil ik jullie allemaal informeren over een nieuwe blog genaamd Familie Oosterbaan Online! Ik denk dat de familie Oosterbaan toe is aan een nieuwe manier om alle Oosterbaantjes en aanverwanten up-to-date te houden over grote evenementen binnen de familie! Er zijn namelijk altijd wel van die nieuwtjes waar je niet iedereen voor gaat bellen om het door te geven, maar wat toch best leuk is als iedereen het weet.
Ik denk dat deze webpagina een ideaal medium is om dat soort nieuwtjes toch allemaal door te geven, en kwa gebruik is het net zo handig als een email schrijven.

Hoe gaat het in zijn werk? Nou, allereerst kan je alle berichtjes lezen door naar onze webpagina te gaan: oosterbaansonline.blogspot.com. Als je vervolgens zelf ook een berichtje wil schrijven kun je je aanmelden (rechter bovenhoek van deze pagina) met het email adres oosterbaanonline@googlemail.com en het alombekende paswoord. Dit email adres moet je zelf intoetsen en niet copiëren en plakken!
Vervolgens klik je de optie aan om een nieuw bericht te maken en tussendoor kun je het bericht opslaan en een voorbeeld bekijken zoals het op het internet komt te staan. Pas als je er helemaal tevreden over bent kun je het bericht publiceren waardoor het voor iedereen op de webpagina zichtbaar is.
Label het bericht wel even met je eigen naam, zodat vrienden en bekenden die de webpagina bezoeken ook specifiek op nieuws van jou kunnen zoeken! Maar dit alles wijzigd zichzelf als je eenmaal aan de slag gaat. Voor de liefhebbers onder ons zijn er nog meer mogelijkheden, zoals het toevoegen van de gadgets die hier in en onder dit bericht staan. En als je aan het emailen bent en je wilt het berichtje (tot 10 Mb) ook graag hier postten, dan kan dat! Stuur het bericht naar oosterbaansonline.mail@blogger.com en het komt hier direct online!

Geniet nu eerst van deze website, en hopelijk vinden jullie het ook een leuk idee!
Liefs, Nienke