9 maart 2010

Skien in Kleinwalsertal

Hallo lieve familie, hier nog even een kort berichtje over onze ski-vakantie in het Kleinwalsertal, het dal van de murmeltiere!

Voor Hans en mij de tweede keer maar voor mijn ouders en hun vrienden al de vijfde keer! Toch blijft het altijd leuk weer tussen de bergen en de sneeuw te zitten al is de omgeving wel vertrouwd, jammer alleen dat de hond dit jaar niet mee kon. We zaten namelijk op een nieuwe en diervrije locatie, in een appartement wat werd verhuurd door een Oostenrijkse schoolmeester (althans dat denken we) met zo'n typische snor die in puntjes uitloopt aan het eind. Hij was ook erg van de regeltjes en die worden op vakantie niet altijd gewardeerd, maar al met al hadden we er geen last van. De locatie was verder uitstekend, we zaten vlak aan de piste en er bleek dus genoeg te zien voor diegenen die niet (altijd) wilden skieen, ze gingen zo voor ons appartement langs!

We hebben allemaal goed ons best gedaan, na een eerste dag rustig aan te hebben gedaan om op te warmen, zaten we daarna 2 dagen hoog in Ifen op een paar mooie uitgestrekte pistes. Het uitzicht was er prachtig en je kon er ook heel mooi rondwandelen, al bleek het parcours wel zwaar. Eenmaal thuisgekomen was er dan dat verfrissende biertje of die goede oude gloeiwijn, onder het genot van een olympische ijshockey finale of een goed gesprek. De avond zat vol met rust en spelletjes met op de achtergrond rustgevende muziek met zo af en toe een uitnodigend snurkje vanaf de bank. De dagen dat we niet hebben geskied hebben we nog meer spelletjes gespeeld, of zijn we omliggende dorpjes (Obersdorf) of de locale natuur wezen bewonderen als we de benen eens wilden strekken. Hans en ik hebben zelfs nog op de verlichtte piste geskied onder het genot van een gluhwein, erg leuk om een keer te doen!

De laatste 2 dagen kwam er nieuwe sneeuw en daar was het skigebied wel aantoe, het was heerlijk skieen en zonder zon bleef de sneeuw ook goed. Helaas voor ons sneeuwde het nog op de terugreis dag en we hebben 1.5 uur stil gestaan op de snelweg naar huis ivm ongevallen. Gelukkig hebben we zelf niks opgelopen en waren we nog relatief optijd terug in Nederland gezien de problemen op de zuid-Duitse snelwegen.
Kortom, iedereen heeft zich goed vermaakt maar het wordt zo langzamerhand tijd voor een nieuwe locatie. Misschien Obergurl volgend jaar, of toch weer terug naar Seefeld? We zullen het zien, stay tuned.

Voor de familie die nog op reis gaat deze week, heel veel plezier bij broer- en zoonlief en er zou inmiddels genoeg sneeuw moeten liggen dus succes met de sneeuwkettingen... Skiheil & Hals- und Beinbruch!
Liefs,
Nienke