5 december 2009

Guiness book of records voor Nienke!

Afgelopen maandag hebben een dikke 100 mensen meegedaan aan een nieuwe wereld record poging! Op video hier het bewijs! Wie mij zoekt, ik sta rechts beneden in beeld, te wippen op mijn voeten in m'n spijkerbroek en lange grijze vest. http://www.youtube.com/watch?v=9mb9ZwB_-xY

De universiteit van Glasgow had dit georganiseerd met betrekking tot het 150-ste geboortejaar van Robert Burns. Hij is een bekende poeet en liedjesschrijver en was de eerste Schot die niet in het Latijn maar in de gewone volkstaal schreef zodat poezie niet alleen maar meer voor de hoog opgeleidden was. Ook hield hij van volksliedjes en heeft er vele voor ons toegankelijk gemaakt omdat hij ze heeft opgeschreven.

In de prachtigste zaal van de Universiteit, Bute Hall, hebben we onder orgelbegeleiding daarom het lied 'Auld Lange Syne' gezongen (melodie van Andre Hazes' "Wij houden van oranje om zijn daden en zijn doen") in zoveel mogelijk verschillende talen. Natuurlijk nam ik het Nederlands op me samen met een collega/vriendin van de faculteit. Ook was er nog een friezin die met behulp van haar ouders thuis een goede vertaling kon maken. Uiteindelijk namen er 41 talen deel en dat was veel meer dan het huidige record van 9 talen, dus we hebben het gehaald!

Bijgaand nog even de link van een filmpje op internet over dit evenement. Veel plezier en groetjes vanuit een internationaal Glasgow (waar ze dan weer geen Sinterklaas vieren helaas, maar gelukkig zijn de postbodes gewillig)!
Liefs
Nienke